URMATOAREA MILONGA

PROPUNE O MILONGA

MILONGAS PRECEDENTE

CE ESTE MILONGA

ETICHETA LA MILONGA

CE MUZICA DANSAM

CUM INVITAM LA DANS

space

PROPUNE SI ORGANIZEAZA O MILONGA

Vreti sa organizati o petrecere cu tango argentinian (milonga)?

Aveti nevoie de ajutor la inceput???

TangoTangent va ajuta sa organizati o milonga - cu idei, muzica, invitatii etc.

TangoTangent sustine persoane private, restaurante sau cluburi, care doresc sa organizeze milonga.

Contactati-ne aici daca doriti sa organizati milonga(s).


MILONGAS PRECEDENTE

Apasa aici pentru a vizita galeriile de fotografii de la evenimente de tango organizate de TangoTangent si El Tango.


CE ESTE MILONGA?

MILONGA - PETRECERE CU TANGO
Milonga înseamnă o petrecere, un eveniment, la care se dansează tango. Prin extensie, milonga a ajuns să se refere şi la locul (localul, clubul, restaurantul) unde se danseză tango.

MILONGA – GEN MUZICAL
Cuvântul a apărut spre sfârşitul secolului XIX în Argentina (mai precis după 1872) şi se referea iniţial la un anume ritm muzical considerat acum „străbunicul tangoului”. (ascultă aici milonga pe www.todotango.com - Una noche de garufa). Ca gen muzical milonga s-a născut din fuziunea habanerei spaniole (ascultă aici habanera pe www.todotango.com - La flor del palmar) şi a muzicii candombe de origine africană (ascultă aici candombe pe www.todotango.com – Tango negro). Iniţial , cântăreţii se întreceau între ei improvizând pe versuri licenţioase şi acompaniaţi de chitări.

În timp, au apărut noi instrumente la milonga iar muzica iniţial simplă, a devenit din ce în ce mai complexă. Tango a apărut în urma evoluţiei şi sofisticării ritmului de bază, a trecerii progresive de la o măsură 2/4 la una de 4/4. Tangoul a apărut aşadar din milonga şi la milonga ca rezultat al amestecului cultural al imigranţilor sosiţi din Europa şi Africa în Argentina la sfârşitul secolului XIX. (ascultă aici tango de la începutul secolului XX pe www.todotango.com - La franela).

MILONGUERO, MILONGUERA
Milonguero, milonguera se referă la persoana care frecventează milongas, o persoană a cărei viaţă se centreză în jurul dansului şi filozofiei tangoului. Atunci când un dansator de tango se referă la un alt dansator sau dansatoare cu numele de milonguero, milonguera însemnă că, în opinia vorbitorului, acea persoană personifică esenţa tangoului.

STILUL DE DANS MILONGUERO
Milonguero (apilado) se referă la un stil de tango dansat într-o îmbrăţişare foarte apropiată, cu contact total în partea de sus a corpului, partenerii fiind înclinaţi unul către celălalt (deşi niciodată atârnaţi unul de celălalt...). În milonguero paşii sunt fermi şi simpli, iar întoarcerile sunt mici. Stilul se bazează pe muzică ritmică în genul celei cântate de orchestrele D’Arienzo şi Tanturi. (ascultă aici orchestra D’Arienzo pe www.todotango.com - Adiós Chantecler) (ascultă aici orchestra Tanturi pe www.todotango.com - Discos de Gardel).

ETICHETA LA MILONGA Mai mult >>