URMATOAREA MILONGA

PROPUNE O MILONGA

MILONGAS PRECEDENTE

CE ESTE MILONGA

ETICHETA LA MILONGA

CE MUZICA DANSAM

CUM INVITAM LA DANS

space

CUM INVITAM LA DANS

În Buenos Aires invitaţiile la dans au loc printr-o privire (cabeceo). Unii domni preferă să invite doamnele la dans cu un semn din cap sau făcând cu ochiul. De obicei, însă, domnul o priveşte lung pe doamnă, iar dacă această îi acceptă privirea, el se ridică de la masă şi o invită la dans

Atenţie doamne! Dacă doriţi să fiţi invitate la dans, purtaţi-vă ca atare. Zâmbiţi, simţiţi-vă bine. Nu fiţi invizibile şi nici neutre. Atunci când staţi pe scaun şi conversaţi cu cineva, uitaţi-vă în permanenţă prin sală după un partener de dans. Un dansator politicos nu va întrerupe conversaţia dintre două doamne pentru a invita la dans, dacă ele nu se uită în sală.

Doamna are dreptul de a refuza o invitaţie la dans. Ea nu trebuie să motiveze acest lucru şi poate, dacă doreşte, accepta invitaţia unui alt domn pentru aceeaşi tanda. În general, dacă doamna a acceptat invitaţia la dans, ea va dansa 4 tangouri (o tanda). În cazul în care ea mulţumeşte partenerului după 1 sau 2 tangouri, atunci el trebuie să o conducă la locul ei. Domnii au acelaşi drept: pot mulţumi doamnei înainte de sfârşitul tandei, dar bunele maniere îi obligă să facă acest lucru într-un mod plăcut şi amabil şi apoi să o conducă pe doamnă la locul ei. „Multumesc” inseamna de obicei „Vreau sa ne oprim”. Este perfect acceptabil ca unul dintre parteneri sa se opreasca dupa 1 sau 2 tangouri daca nu se simte bine in compania celuilalt.

Daca doamnele nu doresc să danseze, ele trebuie să refuze invitaţia. Dacă nu sunteţi de acord cu modul în care ati fost invitate sau cu modul in care el danseaza refuzati invitatia. Daca acceptati sa fiti invitate si dansate in orice fel, nu faceti altceva decat sa incurajati un comportament necivilizat la milonga.
Este o impoliteţe să inviţi o doamnă pe care o cunoşti pentru ultimul tango dintr-o tanda pentru că se poate deduce că doreşti să dansezi un singur dans cu acea persoană. Ultimul tango dintr-o tanda este o ocazie ideală de a invita o dansatoare pe care nu o cunoşti. Această regulă este folositoare şi pentru doamne care sunt dispuse să rişte un dans cu un domn care abia acum învaţă tango.

Este nepoliticos să inviţi pe cineva în momentul în care se întoarce la masă după o tanda – s-ar putea să existe altcineva care să o aştepte. Este nepoliticos să întrerupi conversaţii pentru a invita la dans sau să inviţi la dans extinzând mâna către parteneră. De obicei, nu invităm o doamnă care mănâncă sau fumează. În America de sud, la anumite milongas, este politicos să ceri consimţământul partenerului doamnei atunci când o inviţi la dans.
Dansatorii serioşi de obicei nu dansează cu persoane pe care un le-au văzut dansănd. Prin urmare, atât domnii, cât şi doamnele au nevoie de câteva dansuri pentru a se « recomanda » la milonga. Şi apropos – fiţi mândri de parteneră şi arătaţi-o celorlalţi