URMATOAREA MILONGA

PROPUNE O MILONGA

MILONGAS PRECEDENTE

CE ESTE MILONGA

ETICHETA LA MILONGA

CE MUZICA DANSAM

CUM INVITAM LA DANS

 

 

space

ETICHETA LA MILONGA

Încotro dansăm
Tangoul argentinia este un dans social, şi ca şi în cazul altor evenimente de acest gen, există câteva reguli pe care dansatorii de tango le respectă.

Regula numărul 1 la milonga este: Respectă spaţiul de dans al celorlalte cupluri de la milonga.
Atunci când nu dansaţi, nu staţionaţi pe sensul e dans. Dacă trebuie să mergeţi pe sensul de dans atunci când se dansează, mergeţi pe laturi şi ocoliţi sala. Din experienţă am observat că este o idee bună de a merge câteodată în contra sensului de dans, în aşa fel încât cei care conduc să mă poată vedea. Nu uitaţi – este responsabilitatea celor care nu dansează să elibereze spaţiul pentru dansatori.

Atenţie domni! Intraţi pe sensul de dans la fel ca atunci când intraţi pe altă bandă pe şosea sau pe autostradă. Asiguraţi-vă! Uitaţi-vă în ochii celui care conduce în spatele vostru şi asiguraţi-vă că vă vede şi că urmează să vă lase să intraţi pe sensul de dans. Odată intraţi pe sensul de dans, mişcaţi-vă cu viteza sensului de dans.

Atunci când dansaţi, ramaneti pe sensul de dans. În cazul unei milonga aglomerate, există mai multe sensuri de dans, concentrice. Alegeţi un sens şi păstraţi-l. Nu executaţi combinaţii statice pe linia de dans. Dacă doriţi să executaţi combinaţii statice, mişcaţi-vă cu grijă spre centrul sălii sau în alt loc în care nu incomodaţi nici un sens de dans.

Nu mergeţi cu spatele. Eliminaţi pasul 1 din vocabularul dvs. de tango atunci când sunteţi la milonga. Nu depăşiţi decât dacă este absolute necesar şi atunci mereu numai pe partea stângă, nu pe partea dreaptă – invizibilă pentru cel care conduce în faţa dvs. Nu conduceţi ganchos sau boleos, ori alte mişcări de amplitudine mare decât dacă sunteţi sigur că partenera nu va lovi pe nimeni. Şi apropos – dacă partenera consideră că astfel de mişcări sunt riscante, ea pur şi simple poate alege să nu le facă. Nu insistaţi.


Uitaţi-vă la cuplurile din jurul dvs, nu incomodaţi alţi dansatori şi niciodată nu daţi lecţii la milonga în timpul dansului. Pentru asta există şcoli de tango şi sesiuni de practica. Nu forţaţi partenera să facă mişcări pe care nu doreşte să le facă.
Pe sensul de dans ţineţi minte două lucruri: politeţea şi amabilitatea. Dacă două cupluri se ating din greşeală, domnii îşi cer scuze unul altuia.

CE MUZICA DANSAM

Muzica la milonga este organizată în TANDA şi CORTINE. O tanda de tango constă din patru tangouri în acelaşi stil sau cântate de aceeaşi orchestră.

Cortina este o melodie care marchează sfârşitul unei tande. De obicei nu se dansează pe cortină, care poate fi extrem de scurtă, dar există şi milongas unde cortinele sunt alese pentru a fi dansate. Pe durata cortinei dansatorii pot părăsi sensul de dans, dacă doresc acest lucru. Domnii pot acompania doamnele la meselor lor şi pot invita o altă doamnă la dans, pentru următoarea tanda.

În timpul unei tanda, în pauza dintre 2 piese, partenerii pot alege să rămână pe sensul de dans. Atunci când începe următorul tango, ei ascultă muzica pentru câteva momente după care încep să danseze. Nu trebuie să dansaţi de la primul acord al melodiei.

CUM INVITAM LA DANS Mai mult >>